Marketinške kampanje na internetu

Ovdje ćemo reći malo više o marketinškim kampanjama na internetu te kako one pridonose ostvarivanju kratkoročnih i dugoročnih marketinških ciljeva.

Tipičnu marketinšku kampanju na internetu sačinjava niz vremenski ograničenih promidžbenih aktivnosti koje se vode sa jednim ili više ciljeva kao na primjer:

  1. Pospješivanje prodaje konkretnog proizvoda ili usluge
  2. Izgradnja ili jačanje brenda
  3. Prikupljanje podataka o potencijalnim kupcima/korisnicima
  4. Kombinacija gore navedenog

Neki od tipičnih primjera su promotivne prodajne akcije (promo popusti, vremenski ogranjičeni kuponi npr. http://twtqpon.com), nagradne igre sa ciljem prikupljanje  podataka o potencijalnim kupcima (vidi , Ledo – Pažljivo liži kampanju), PPC (pay per click kampanje), banner advertising kampanje, , newsletteri itd …

Kampanja, dakle, može obuhvatiti više raznovrsnih aktivnosti kao npr. kombinacija nagradne igre, PPC kampanje i prodajne akcije. Ili se može svesti samo na niz jednovrsnih aktivnosti, npr. samo PPC kampanja.

Kompanije sa odgovarajućim budgetom će se najčešće odlučiti za kombinaciju off-line i on-line (internet) aktivnosti unutar jedne kampanje (Vidi mali rudlavi iz Osijeka što voli grafite, ima ga i po televiziji i novinama i po internetu). To su sveobuhvatne, ali i skupe kampanje.

Srednja, manja poduzeća ili obrti, sa druge strane, uz odgovarajuću dozu kreativnosti i ekpertize kojom raspolažu internet marketing stručnjaci (vidi degalinternetmarketing.com) mogu realizirati ozbiljnu on-line kampanju uz minimalne troškove i istovremeno postići značajne rezultate.

Ukoliko vam se čini da bi i vašim poslovnim ciljevima mogla pomoći on-line kampanja – javite nam se.  Ukoliko vam se čini da nebi – razmislite još jednom.

U ovom trenutku ne znamo niti za jednu poslovnu djelatnost koja nebi mogla profitirati od internet marketinga, ukoliko smatrate da je vaša takva – javite nam. Za nas će to biti izazov i bit će nam drago ponuditi vam besplatne konzultantske usluge i sigurni smo da ćemo zajedno doći do novih ideja o tome kako unaprijediti vaše poslovanje uz pomoć internet marketinga.