Facebook

Facebook je od svoga nastanka do danas nadmašio sva očekivanja, premašio Google i suvereno zasjeo na tron vladara Interneta. Da stvar bude gora (ili bolja, ovisi koga pitate), na vidiku nema dostojne konkurencije.

Sve veći broj korisnika pod Internetom danas podrazumijeva Facebook. Sve manje ljudi se odlučuje na dobro staro “surfanje” internetom, a sve više ih pali računalo kako bi vidjeli što ima novo na “Fejsu”. Današnji “surferi” dane provode na “Fejsu”.

A to što ste se vi trudili iz petih žila da napravite web stranice koje će super izgledati, imati super sadržaj i visoko se pozicionirati na Googleu, eh, to je vaš problem. Ako niste na “Fejsu” – ne postojite.

OK. To je možda malo karikiran prikaz situacije, ali ne pretjerano.

Dakle, dragi poduzetnici i poduzetnice, ako još nemate Facebook stranice, pohitajte na “Fejs” (profil svakako imate) i napravite ih. To nije teško. Ali, ima par detalja koji bi mogli vaše Facebook stranice učiniti zanimljivima. Mogli biste, na primjer, napraviti “kustomizirane” Facebook stranice, naprimjer Welcome stranicu koja će vjerno odražavati dizajn Vaše web stranice, pa eto, kad neće posjetitelji Vašem webu, gurnite web pod nos posjetiteljima.

Facebook oglašavanje

Oglašavanje na Facebooku je, uz Google adWords, jedan od najefikasnijih oblika oglašavanja danas. Svoj glas možete targetirati točno na ciljanu interesnu skupinu i na taj način biti sigurni da će Vaš oglas biti prikazan točno pred Vašim potencijalnim kupcima, odnosno, korisnicima Vaših usluga.

Na primjer, možete prikazati oglas osobama koje uskoro imaju rođendan. 🙂 Ili, osobama koje su iz Zagreba, između 18 – 35 godina i uskoro imaju rođendan. Ostatak ove priče prepuštamo Vašoj mašti na volju.

No, dodat ćemo za kraj, Facebook kampanje, kao i Google AdWords kampanje, omogućavaju Vam uvid u učinkovitost u realnom vremenu, tako da možete oglase mijenjati, prilagođavati i dorađivati dok ne dobijete onu savršenu kombinaciju koja donosi profit.