Mailing liste

 

Danas će vam svatko tko se iole razumije u Internet marketing potvrditi će da se najefikasnija komunikacija odvija upravo kroz email poruke.

Pogledajte, na primjer, svoj radni dan. Ukoliko radite u uredu šanse su da vam dan počinje šalicom kave i pregledavanjem mailova. Letimično ćete pogledom prijeći preko naslova (Subject) email poruka, izbrisati one za koje smarate da su SPAM (neželjena pošta) i otvorito one za koje ćete smatrati da su važne. I upravo tu nalazi se kritičan trenutak. Kada svojim potencijalnim ili postojećim kupcima ili klijentima šaljete  poruke, budite sigurni da:

  1. su ih oni tražili (predbilježbom na vaš newsletter na primjer)
  2. da će kroz pošiljatelja i naslov raspoznati da se radi o vašoj poruci
  3. da je naslov dovoljno zanimljiv za otvaranje poruke
  4. da je prvih par redova dovoljno angažirajuće kako primatelj nebi poruku odmah zatvorio i izbrisao, jer ruku na srce, svi mi kad vidimo koliko mailova nas čeka u mailboxu samo tražimo razlog da ih što više izbišemo.

Pravilo broj jedan: Nikad, NIKAD ne šaljite mailove osobama koji ih nisu tražili. Nitko ne voli SPAM i takve poruke će više naštetiti vašoj poslovnoj reputaciji nego nejneuglednije web stranice kakve možete zamisliti.

Kako od potencijalnih klijenata ili kupaca dobiti dozvolu za slanje poruka, kako stvoriti održati i širiti mailing listu, kako postići da vaše email poruke budu sa zanimanjem otvorene i pročitane – e, to prepustite nama.