Web marketing na društvenim medijima (Social Media Marketing)

Naglim rastom popularnosti “društvenih” medija na Internetu kao što su Facebook, YouTube, Twitter i sličnih – otvorile su se nove mogućnosti (a i potrebe) za razvojem novih marketinških strategija na Internetu.

Polako, ali sigurno, klasični oblici promidžbe kao što su reklame na televiziji ili u časopisima ustupaju mjesto posve novim medijima u kojima korisnici Vaših usluga ili proizvoda postaju Vaši najjači marketinški partneri ili Vaši najljući neprijatelji.

Isto tako kao što je do jučer imati web stranice bilo jednako prirodno kao i imati naziv firme, tako danas svjedočimo eksploziji poslovnih web stranica na Facebooku, video promidžbe na YouTube-u i prikupljanju što većeg broja “pratitelja” (followera) na Twitteru.

Možda će se netko od vas pitati “A što će mi YouTube ako, recimo, prodajem parkete?” (ili slično). Takvima možemo poručiti da odu na YouTube, upišu, recimo, “postavljanje parketa” i vidjet će na kakav način današnja poduzeća promiću svoje usluge ili proizvode te izgrađuju “ime” na Internetu.

Ovdje nećemo ulaziti i to što su u stvari Facebook, YouTube ili Twitter. To danas, više manje, svi znaju, ali ćemo naglasiti da su ovi mediji danas izuzetno važni za promidžbu i da se svi oni nalaze  u sklopu naših promidžbenih paketa.

Ne moramo posebno naglašavati koliko snagu imaju “virusni” videi (“YuBiTo”), stoga, samoYouTube, uz minimalne troškove i dobru ideju, može vas učiniti vrlo poznatima u vrlo kratkom vremenskom roku. Kako to sve izvesti? Tu nastupamo mi.

Dakle, osim što ćemo za Vas izraditi web stranice koje će biti “prijateljski” nastrojene prema Google-u (tako da rangiraju na što višoj poziciji), odradit ćemo i posao izrade popratinih marketinških aktivnosti kao što su stranice na Facebooku, video klip (ili klipovi) na YouTube-u to izrada i vođenje računa na Twitteru.

Sve u smislu izgradnje prepoznatljivog imena na Internetu.