Flickr

FlickrFlickr je, kao što vjerovatno već znate, društveni servis koji omogućava svojim korisnicima da na jednostavan način postavljaju, komentiraju i dijele fotografije na Internetu (i još mnogo toga, ali to je manje važno za našu temu).

Sad, to samo po sebi i ne bi bilo toliko značajno za SEO (optimizaciju web stranica za tražilice) kada, naravno, Flickr nebi bio Googleov miljenik (Iako Flickr pripada Yahoo!-u).

Kako to iskoristiti? Evo, ovako.

Kao što već znate (ponavljam se, znam) Google često među svojim rezultatima prikazuje i slike. Dakle, rečemo, unesete pojam, rečemo, kostimi i uz klasične tekstualne rezultate dobit ćete i slikovne rezultate. Dalje pogađate! Dakle, rečemo da prodajete motociklističke kacige, stavit ćete na Flickr slike motociklističkih kaciga, tu sliku dobrano popratiti “tagovima”, opisom i ostalim detaljima kako Google nebi imao nikakvih dvojbi oko toga da se ovdje radi o motociklističkim kacigama i – voila!

Dobit je trostrana:

  1. Šanse su da će se slika vaše kacige pojaviti među rezultatima u Google-u
  2. Google će i na taj način vidjeti da su vaše stranice “autoritativne” za tu temu (vaš link ćete staviti i u opis i u Vaš Flickr profil)
  3. Doprinijet ćete i općem “visibilitiju” (vidljivosti) i brendiranju tako što će se na Vaš stranice naići i sa tog “fronta” (uz Facebook, naravno)
Dakle, nikako nije loše imati račun na Flickr-u sa nekoličinom slika vezanim uz tematiku Vaših web stranica i Vašeg poslovanja.

Eto, ako Vas zanima više o korištenju Flickr-a u SEO (optimizaciji web stranica za Google) i znate engleski, pogledajte ovaj video:

Što nas polako dovodi i do sljedeće teme, a to je korištenje videa (s naglaskom na YouTube) u optimizaciji za Google i Internet Marketingu.