YouTube

 

YouTube u Internet marketingu koristimo na nekoliko načina i iz nekoliko razloga.

Prvo, važno je znati, što se Googleta tiče – YouTube je HUUUUGE! (što bi reko’ naš narod).

YouTube je jako, jako vrijedan “asset”. Jedan od glavnih razloga za to jest i link. Naime, Google visoko cijeni stranice na koje vode linkovi sa YouTube-a. Dakle, postavite link na stranice koje promovirate (zajedno sa tekstom koji uključuje ključne riječi za koje se “natječete” na Googleu) i Google će to znati cijeniti i vrednovati kada bude prikazivao rezultate pretraživanja za Vaše ciljane ključne riječi.

Dakle, Google visoko vrednuje linkove sa YouTube-a i takav link će pomoći da stranice koje promovirate bolje kotiraju među rezultatima pretraživanja na Google-u.

No, to nije sve. Navest ćemo još nekoliko razloga zbog kojih je dobro imati video na YouTube-u, ali i na web stranicama koje promičete:

  1. Dobra prilika za virusni marketing (ukoliko imate duhovit video, ili video koji će drugi iz drugih razloga rado prosljeđivati svojim prijateljima, familiji, poznanicima i tako Vas besplatno reklamirati).
  2. Izgradnja brenda, video se jako dobro može iskoristiti za izgradnju brenda tako da kasnije budete lakše prepoznati od potencijalnih klijenata
  3. Pažnja posjetitelja, svi vole video, i puno lakše će se odlučiti informirati o vama ako im informacije pružite preko videa, nego da čitaju tekstove koje ste pisali za svoj web.