Marketing je sve, a internet marketing je sadašnjost i budućnost marketinga. Ako mislite da ste spremni prihvatiti tu činjenicu i uklopiti svoje poslovanje u trendove on-line promidžbe onda ste na pravom mjestu.

Na ovim stranicama predstavljamo vam svoj koncept i svoje viđenje internet marketinga i marketinga općenito.

Dakle, kao što smo rekli na početku – marketing je sve.

“Ma neeee … šta priča ovaj?” reći ćete. Ne brinite, niti meni se to ne sviđa ništa više nego vama, ali, na žalost – tako je. I što prije se pomirimo s time, čim prije “probavimo” tu činjenicu, lakše će nam biti probiti se u svijetu suvremenog poslovanja.

Marketing jest sve.

Pogledajmo, na primjer, prirodu. Što čini paun kad raširi svoje raskošno perje? Privlači ženku – naravno. Kako? Pomoću marketinga. Njegovo perje je njegova marketinška strategija pomoću koje nastoji ostvariti svoje kratkoročne ili dugoročne ciljeve.

Nadalje, otiđimo u neko od noćnih okupljališta mladih u Zagrebu (ili, naravno, bilo gdje u svijetu). Što ćemo vidjeti? Dotjerane i “ušminkane” djevojke i mladiće koji svojom vanjštinom, pa onda i ponašanjem i svojom ukupnom pojavom nastoje “reklamirati” ili “promicati” sebe radi svojih kratkoročnih ili dugoročnih ciljeva.Ne ulazim u to koji su to ciljevi. Nije bitno za našu priču. Opet – marketing.

Znam, nekima to može zvučati “surovo” ili krajnje pojednostavljeno, ali, na kraju krajeva – to je tako, sve je marketing oko nas – ma koliko mi šutjeli o tome. I tako je oduvijek i bilo.

Ili, vratimo se opet malo prirodi. Pogledajmo cvijeće, zašto miriši? Zašto ima takve boje? Upravo tako, da privuče oprašivaće, dakle i to je marketing radi ostvarivanja kratoročnih ili dugoročnih ciljeva. Imamo i primjer biljki mesožderki koje svojim mirisom pak privlače insekte kako bi ih, na kraju, ulovili i svarili. Marketing.

Naravno, mogao bih provesti dane navodeći primjere i uvijek bi došli na isto. Marketing je sve. U stvari, na ovom svijetu, sve što je organsko – ima i svoju marketinšku strategiju. Čini se da je samo anorganskim pojavnostima svejedno. Recimo, kamen se ne bavi marketingom. Ali opet, mi ćemo ga spremno i rado koristiti u marketinške svrhe. Na primjer, kamenom ćemo urediti puteljak koji vodi do našeg dućana ili tvrtke nebili time ostavili bolji dojam na kupca ili klijenta. Estetika kažete? Naravno. U funkciji ostvarivanja kratkoročnih i dugoročnih ciljeva. Marketing.

Sve u svemu, otkada je svijeta i vijeka, uvijek je sve bilo – marketing. Samo što to nismo uvijek zvali tako.