O gripi i prehladi u Internet Marketingu
Siječanj je. Sezona gripe i prehlade u punom je jeku. Isto tako u punom su jeku i kampanje kompanija koje proizvode farmaceutske pripravke za ublažavanje simptoma ovih zimskih napasti.

Neke su kompanije krenule i sa Facebook igrama (pošalji šumeću tabletu Facebook frendu koji ima simptome gripe ili prehlade. Neke su se zadovoljile optimizacijom web stranica, a nekih uopće nema na Internetu već se oslanjaju na dobru staru televiziju i ine klasične oblike oglašavanja.

Bilo kako bilo, za one koji su se odlučili optimizirati svoje web stranice za ključne rijeći gripa ili prehlada sada je napeto. Zašto? Pa eto, zato što Google silno voli portale. A hrvatski cyber prostor barem obiluje portalima. Spomenimo samo tportal.hr, jutarnji.hr, business.hr, index.hr, net.hr. A portali, naravno, ovih dana često pišu o gripi ili prehladi. I, naravno, čim neki od portala napiše članak o toj temi, Google ga odmah “gurne” visoko na listi rezultata za pretraživanje po tim i vezanim ključnim riječima.

Kako su neke farmaceutske kompanije doskočile tome? Jednostavno. Napravile su svoje portale. Znači, informativne web stranice sa puno sadržaja, koje se neprestano osvježavaju novim sadržajima. Tako da ukoliko pogledate rezultate pretraživanja za te i povezane ključne riječi vidjet ćete da dvije kompanije prednjače u tome.

Eto, i to je dio igre koja se zove Internet Marketing na netu. Nešto kao Monopoly, samo zanimljivije :)

Bilo kako bilo, budite mi zdravi i neprehlađeni.